Kvantna fizika mnoštva čestica

Kvantna fizika mnoštva čestica - Šunjić, Marijan | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šunjić, Marijan
DIMENZIJA
11,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Kvantna fizika mnoštva čestica.pdf
ISBN
2110436166423

OPIS

Rezultat višegodišnje nastave dodiplomskih i poslijediplomskih kolegija o metodama kvantne statističke fizike pod različitim nazivima (Teorija mnoštva čestica, Kvantna statistička fizika i sl.), a uz istodobno bavljenje istraživačkim radom i primjenom spomenutih metoda u teorijskoj fizici čvrstog stanja. Gradivo izloženo u ovoj knjizi u osnovnim crtama definira kvantnomehanički opis jednočestčnih i mnogočestičnih sistema, izložena je metoda druge kvantizacije koja uvelike olakšava proučavanje mnogočestičnih sistema, autor uvodi i Greenove funkcije ili propagatore čestica – fermiona i bozona kao i račun smetnje za Greenove funkcije.

Rezultati pretrage. Prikaži sve Kvantna mehanika je grana kvantne fizike koja se bavi gibanjima i stacionarnim stanjima elementarnih čestica u fizičkim sustavima najčešće atomskih veličina.

Novi eksperiment ukazuje na iznenađujuću skrivenu mehaniku kvantnih superpozicija. ...

POVEZANE KNJIGE