Osmojezični enciklopedijski rječnik 1 (A-E)

Osmojezični enciklopedijski rječnik 1 (A-E) - Skupina Autora | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Skupina Autora
DIMENZIJA
12,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Osmojezični enciklopedijski rječnik 1 (A-E).pdf
ISBN
8180467931331

OPIS

Osmojezični enciklopedijski rječnik jedinstven je u modernoj epohi, premda su takvi višejezični rječnici u rastu europske kulture, u humansitičko doba, imali formativan utjecaj. Sada je snalaženje u naslijeđu u govornoj praksi modernih jezika još zahtjevnije, pa izvedba rječnika uz dokumentacijsko i leksikografsko umijeće stručnjaka podrazumijeva prepoznatljivu središnju uredničku svijest. Rječnik znanstveno i s hrvatskoga gledišta posreduje temeljne jezične i kulturne činjenice svijeta u kojem živimo. Priručnik općega strukovnoga tipa sadržava sustavno razvrstane i raspoređene riječi s obiljem naziva, imena i izričaja koji su s hrvatskog jezika prevedeni na ruski, engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski i latinski. S jezikoslovnim oznakama i naznakama polja primjene, natuknice obrađuju i drevnu mitologiju i modernu tehniku, medicinske znanosti i politiku, s primjenom i frazemima. Osmojezični enciklopedijski rječnik, pomagalo s mnoštvom obavijesti sinkronijske i dijakronijske naravi, pouzdan je oslonac u učenju jezika i prevođenju, nezamjenjiv u višejezičnom ambijentu.

Superknjižara ##9,rjeČnik osmojeziČni enciklopedijski rjeČnik bocbmhh3br4hblfl 3huhkjionejjh*ieckhtl cjiobapb eight-language encyclopaedic dictionary achtsprachiges enzyklopÄdisches wÖrterbuch ... 1 : a - e.

Ivo Pranjković, dr. Dunja Brozović Rončević, prof.

POVEZANE KNJIGE