Devet priča

Devet priča - Sallinger, J.D. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sallinger, J.D.
DIMENZIJA
5,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Devet priča.pdf
ISBN
4172708347734

OPIS

Materijal od kojeg su satkane ove priče pomalo je različit od njihovog sadržaja: smrt, samoubojstvo, rat, raspukline u ljudskim odnosima, luda nemogućnost da se otvori drugim ljudima i što je još jasnije nemogućnost da se otvori svojim najbližima i samom sebi, pomanjkanje ili gubitak načina izražaja vlastitih dubokih osjećaja i uvjerenja, hladnoća i okrutnost konvencionalnih društvenih stavova i ponašanja, stalna težnja, koja katkad graniči s fantazijom povratka u stanje potpune čistoće i uzvišenosti…

S ovom najpoznatijom zbirkom iz svog književnog opusa, izašla je van granica države i zaradila nominaciju za poznatu i priznatu Nobelovu nagradu. Autobiografski roman "Utvrda s devet kula" (A Fort of Nine Towers: An Afghan Family Story, 2013.) u kojem autor iznosi vlastita sjećanja na djetinjstvo u Afganistanu od dolaska na vlast mudžahedina početkom 1990-ih godina, inspiriran je romanima Khaleda Hosseinija i preveden na više od dvadeset jezika. Poetična, snažna i nezaboravna knjiga. Romantična priča o sanjarki Lily i ciničnom Dashu počinje kad ona zaboravi svoju bilježnicu u knjižari, a Dash joj u njoj ostavlja ironični komentar.

A njegova ... DAVID LUIZ još je jednom glavna priča nakon Arsenalove utakmice, i to opet iz sasvim pogrešnog razloga. Arsenal je izgubio u gostima kod Wolverhamptona 2:1, a prvi ključni trenutak na utakmici dogodio se u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

POVEZANE KNJIGE