Rječnik zena

Rječnik zena - Wood, Ernest | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wood, Ernest
DIMENZIJA
4,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Rječnik zena.pdf
ISBN
5788319638191

OPIS

Uz poštivanje dvije počinjene greške – zen nije filozofija, a 21.stoljeće treba biti shvaćeno samo kao još jedan pokušaj čovjeka da umom, humanističkom etikom i drugačijom sviješću izbjegne strahote počinjene još u vrijeme kada su rani zen učitelji započinjali svoj “uzaludan posao”. Stoga i Rječnik zena, premda u osnovama potječe još s prijelaza prve u drugu polovicu prošlog stoljeća, uz sve moguće dorade i izmjene, jest jedan od najaktualnijih priručnika jedne drukčije svijesti i razdoblja, koji upravo iz razloga svih mogućih optužbi i indoktrinacija, nema nikakve veze s onim što se naziva New Age. Novo razdoblje zena počelo je – odmah na početku, jer je zen pogled na život svih koji su ga učili i podučavali, zajedničko duhovno i ljudsko blago kojem “ne treba dodati ni oduzeti ni jednu riječ”. Vrlo precizno, riječi je dovoljno, potrebna je praksa i to praksa života…

Naravno, jedna rečenica koja bi bila najviše u duhu zena, ili pak udarac štapom ovdje bi možda izostao ... Googleova besplatna usluga u trenu prevodi riječi, fraze i web-stranice s engleskog na više od 100 jezika i obratno. Mali rječnik biblijskih žena U svom subjektivno obojanom katalogu-galeriji ženskih likova iz Biblije Dorta Jagić ispisuje i objedinjuje niz književnih portreta biblijskih junakinja, crpeći građu u prvom redu iz biblijskog izvještaja, ali i iz znanstvene literature te osobnog upisivanja "između redova". Hrvatski jezični portal (HJP) je pretraživ rječnik hrvatskog jezika nastao kao rezultat zajedničkog projekta Novog Libera i Srca. Organiziran je oko rječničke baze Novog Libera.

Odličan rječnik, koncizan i jezgrovit, koji obuhvaća sve bitne pojmove budizma; pisan abecednim redom, ilustriran primjerima upotrebe pojedine riječi unutar konteksta. 14:05 GRAD UZ MURU Šetnica u Murskom Središća postala oaza mira, odmora, druženja i rekreacije; 12:17 BIZARAN SLUČAJ U ČAKOVCU Ružica (28) ošamarila susjedinu djevojčicu (11), sada joj prijeti zatvor; 11:01 NAJNOVIJI PODACI U Međimurju 4 osobe oboljele od korone, oporavilo se njih 8; 10:40 POLICIJSKA AKCIJA Građani policiji predali tri puške, pištolj i 291 komad streljiva U svom subjektivno obojanom katalogu-galeriji ženskih likova iz Biblije Dorta Jagić ispisuje i objedinjuje niz književnih portreta biblijskih junakinja, crpeći građu u prvom redu iz biblijskog izvještaja, ali i iz znanstvene literature te osobnog upisivanja 'između redova'. Izabranim junakinjama autorica daruje, uz obilje poezije, detaljno opisanu kosu, ponekad lice ili način hoda ... Uz vješto oko i spretne ruke okoliš je zasjao u novom, za ljeto spremnom ruhu! Jedna od najaktivnijih udruga Općine, Udruga žena Strahoninec, jedva je dočekala popuštanje mjera Stožera civilne zaštite da se mogu malo okupiti i početi sa svojim aktivnostima. Želim primati La Roche-Posay newslettere.

POVEZANE KNJIGE