Protiv Katiline

Protiv Katiline - Nothomb, Amelie | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nothomb, Amelie
DIMENZIJA
12,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Protiv Katiline.pdf
ISBN
3276022458798

OPIS

Nakon godina provedenih u Gradu, Emil, umirovljeni profesor grčkog i latinskog, i njegova supruga Juliette sele se na ladanje, gdje kane nevino uživati u izmjeni godišnjih doba i danima bez ljudi, uvjereni da ih susjed iz kuće preko puta u tome neće ometati. Međutim, taj šutljivi liječnik zvoni im na vrata svakog popodneva i nakon nekog vrremena bračni par željan osame nađe se na rubu ludila… Ova je knjiga nesumljivo tour de force belgijske spisateljice, poznate po tome da svake godine objavi novo djelo, koje potom zavlada vrhovima top ljestvica u Francuskoj. Ironizirajući svakodnevnu konverzaciju kakvu vode osobe koje se jedva poznaju, Amélie Nothomb pokazuje nam da čak i popodnevno brbljanje uz kavu može postati smrtno opasno. Ovaj se roman, čiji su glavni junaci povučeni umirovljenici, čita poput trilera i nije slučajno što su spisateljicu već prozvali “proznim Hitchcockom”. Majstorski smišljeno i “izrežirano djelo”, koje uspješno spaja dvije naizgled nespojive vrline: visoki stil i visoku napetost. “Čovjek bi trebao imati željeznu volju pa da ne uživa u njezinim ogavnim zapisima i rijetko viđenom crnom humoru. U ovo sladunjavo doba, kada više nitko ne želi preuzeti rizik da ma i slučajno uvrijedi bližnjega svoga, ova okrutna dvadesetosmogodišnja Belgijanka pravi je zgoditak. Eufemizmi su joj strani jednako koliko i prenemaganje. Suočena s ružnoćom tijela i duha, ona odabire škrgutav smijeh. A taj je vraški komunikativan.” Didier Sénécal, Lire“Amélie Nothomb je Alfred Hitchcock pisane riječi…” Rain TaxiAmélie Nothomb rođena je 13. kolovoza 1967. u Kobeu (Japan). Godine 1988. diplomirala je filologiju u Belgiji,a potom je iznova otišla na godinu dana u Japan. Prvu je knjigu, roman Higijena ubojice, objavila 1992. Za njom je slijedila Ljubavna sabotaža, Protiv Katiline i drugi romani kojima je utvrdila svoj status književne zvijezde frankofonog svijeta.

g. prije Krista protiv Katiline dizao optužbu za optužbom, a krajem iste godine, kao konzul s neograničenim ovlastima, dao je smaknuti petoricu njegovih pomagača u uroti. CICERONOV ČETVRTI GOVOR PROTIV KATILINE I GOVOR ZA PJESNIKA ARHIJU (lat.) 30,00 kn dostupno.

Dokle ćeš, najzad, Katilino, zloupotrebljavati str-pljivost našu? Koliko će nas još izigravati to tvoje besni-lo? Dokle će ce razmetati tvoja neobuzdana smelost? He osećaš li da cy otkrivene tvoje namere? He vidiš li da je tvoja zavera stisnuta znanjem svih ovih? Katilinina urota je urota koja se dogodila 63. pr.

POVEZANE KNJIGE