Tisuću godina nelinearne povijesti

Tisuću godina nelinearne povijesti - De Landa, Manuel | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
De Landa, Manuel
DIMENZIJA
3,23 MB
NAZIV DATOTEKE
Tisuću godina nelinearne povijesti.pdf
ISBN
7568656148563

OPIS

U ovom hrabrom i inspirativnom djelu Manuel De Landa prepleće rezultate fizike kompleksnih sustava, neoinstitucionalističke ekonomije, socijalne povijesti, sociolingvistike te teorije evolucije i povijesti arhitekture i pomorstva. Iz triju perspektiva anorganske, organske i kulturne tvari, tri priče pripovijedaju jednu posve novu povijest posljednjih tisuću godina, priču u kojoj je jedini glavni junak tok materije-energije. Na tragu Braudela i McNeilla, Deleuzea i Guattarija, a na temelju goleme znanstvene literature, nastala je materijalistička, konkretna, ali uistinu bezvremena povijest. Manuel De Landa (Ciudad De Mexico, 1952.) je umjetnik i filozof. Osim mnogih radova u časopisima i zbornicima, objavio je knjige War in the Age of Intelligent Machines (1992) i Intensive Science and Virtual Philosophy (2002). Predaje na sveučilištu Columbia u New Yorku. Tisuću godina nelinearne povijesti je teorija Života, Svemira i Svega ostalog Manuela De Lande. —Paul D. Miller (Dj Spooky that Subliminal Kid), djspooky.com Počeo sam kao filmaš. Kad su mi bile 22 godine otišao sam u New York na studij filma. Nakon studija, u nezavisnim produkcijama 5-6 godina snimao sam filmove, koji su prikazani diljem SAD i u Evropi. Godine 1980. kupio sam prvi kompjutor, naučio programirati i napravio sustav za 3D animaciju za IBM PC, koji sam kasnije prodao jednoj kompaniji. Tako sam ušao u kompjutorsku grafiku, i od nje živim do danas. U New Yorku, od vas se kao filmaša očekuje da budete dobro informirani o teoriji, osobito o semiotici. Tako sam se od sedamdesetih počeo baviti i filozofijom. Kao umjetnika, više su me zanimala teorijska pitanja o mediju, nego sami filmovi. [Kasnije] mi je i teorijska dimenzija kompjutera (programiranje, računarstvo, kognitivna i analitička filozofija) bila sve važnija. No, ja sam zapravo autodidakt; sve sam to sam naučio. Najbolji vodič kroz rad Manuela De Lande opsežna je bibliografija njegovih tekstova i predavanja. (na engleskom) Sadržaj Uvod I. LAVE I MAGME Geološka povijest: 1000-1700. Pješčenjak i granit Geološka povijest: 1700-2000. II. MESO I GENI Biološka povijest: 1000-1700. Vrste i ekosustavi Biološka povijest: 1700-2000. III. MEMI I NORME Jezična povijest: 1000-1700. Argumenti i operatori Jezična povijest: 1700-2000. (PDF) Zaključci i nagađanja

Unutrašnju evaluaciju činit će nastavnici i studenti. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Švedsko društvo je podijeljeno oko novog spornog prijedloga prema kojem bi švedske državne škole iz nacionalnog obrazovnog programa trebale odbaciti satove povijesti kako bi stvorile prostor za "postmodernizam i demokratske vrijednosti", na kojima bi se učile teme poput rodnih uloga, ravnopravnosti i sličnih tema.

Izdavač: Jesenski i Turk. Žanr: Istorija .

POVEZANE KNJIGE