Divni stranac I

Divni stranac I - Krmpotić, Vesna | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krmpotić, Vesna
DIMENZIJA
5,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Divni stranac I.pdf
ISBN
2611434937988

OPIS

V.B.Z. nastavlja s objavljivanjem kompletnog djela iznimne hrvatske autorice Vesne Krmpotić!Prvom knjigom Divnog stranca V.B.Z. započinje objavljivanje novog ciklusa knjiga jedne od najzanimljivijih hrvatskih književnica. Ciklus Divnog stranca sadrži tri knjige, a svaka od knjiga sadrži 108 priča – dakle sveukupno njih 324. U ovim pričama ili bajkama Vesna Krmpotić pred nas postavlja tanano tkanje povijesti o lijepom i moralnom, o ljubavi i čeznji, o velikom strpljenju koje je potrebno da bi se nešto stvorilo, da bi se nešto dočekalo, da bi se nesto ostvarilo. Nazvavši ih ‘pjesmenim pričama’ Vesna Krmpotić je istakla njihovu lirsku prirodu. Međutim, pod gustim nanosima lirskog, pod raskošnom fantazijom koja korespondira sa svijetom bajki, pulsira mudrost koja se na kraju svake priče izražava u formi poslovice, zapravo pouke. Evo nekoliko primjera:Od (moralnog) zakona veća je samo milost (iz priče ‘Tko se najviše boji smrti’)Samosvijest je spokojno i moćno znanje (iz priče ‘Podnožje i vrh’)

Saznajte više. Divni stranac by Vesna Krmpotić, 2002, V.B.Z. edition, Taj divni stranac bio je na kraju moja inspiracija i motivacija da napustim ovaj posao i radim nešto bolje i korisnije za mene samog.

edition, Taj divni stranac bio je na kraju moja inspiracija i motivacija da napustim ovaj posao i radim nešto bolje i korisnije za mene samog. stil.kurir.rs.

POVEZANE KNJIGE