Zvonjelice für cvite

Zvonjelice für cvite - Mujičić, Tahir | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mujičić, Tahir
DIMENZIJA
6,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Zvonjelice für cvite.pdf
ISBN
7304181992337

OPIS

Njegove knjige imaju neke zajedničke odlike: jezično i značenjski to je bogata poezija, autor se ne libi agresivnih jezičnih igri i ne zazire od banalnosti i slengovskih štoseva, osvaja čitatelja žargonskim frazama i žongliranjem riječima, duhovit je do iznemoglosti, inovativan u formama.No, glavno obilježje poezije Tahira Mujičića je ponajprije komunikativnost, obraćanje čitatelju, štoviše čitateljici, koji/koja možda inače i nije poklonik/ca čitanja poezije. Sve te odlike mogu se uočiti i u novoj zbirci Tahira Mujičića, s toliko nježnosti i predanosti posvećenoj njegovoj unučici Cviti, s tom razlikom što je ovaj put posegnuo za drevnom formom, sonetom, pa mu je stoga i pjesnički fokus izoštreniji. Sonet, za kojeg se kaže da je otvorio srce i samog Shakespearea, od davnine je izazov za pjesnike od formata – jer je sredstvo da se izraze i najveće strasti i najdublje misli, koncizno i precizno. Nekoć se smatralo kako je balada pučka forma, a sonet da je elitni, da je za aristokrate duha, da mu nenaobraženi nisu dorasli – jer traži artističku perfekciju. Kako je danas kad nakon kaosa postmodernizma nema pravila ni reda, ne znam a za ovu priču nije ni važno. Jadranka Pintarić

Sobni zvončić potječe iz Sredozemlja. Vrlo je često susrećemo na seoskim prozorima.

Plamena kosa sveće […] Fill in your details below or click an icon to log in: E-pošta (obvezno) (Address never made public). Ime (obvezno) Kolekcija od pet cjelina Zrinka Cvitešić savršeno se uklopila u novu modnu priču Matije Vuice Krhkoća i finoća, obilježje su njezine nove kolekcije, na koju su kao i uvijek, utrošeni sati studijskog rada, a ručna izrada i kreiranje reljefa od čipke specifični su za Matijine kolekcije 199,01 kn.

POVEZANE KNJIGE