Psihoanaliza i religija

Psihoanaliza i religija - Fromm, Erich | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Fromm, Erich
DIMENZIJA
3,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihoanaliza i religija.pdf
ISBN
2173586793020

OPIS

Fromm se beskompromisno zalaže za ljudsku emancipaciju, za uspostavljanje zdravog, humanog društva i cjelovitog čovjeka, za njegovu slobodu i spontanost, za nesmetano ispoljavanje i stalno unapređivanje ljubavi prema životu, za gradnju Grada Bivsvovanja.

Po Fromu, dušom se danas bave „dve profesionalne grupe: sveštenici i psihoanalitičari", i osnovno pitanje na koje on pokušava da odgovori jeste da li oni neizbežno moraju biti suprotstavljeni, ili su saveznici na istom poslu . erich fromm dogma o kristu - bit Ćete kao bog - psihoanaliza i religija Psihoanaliza i religija. Erih From (autor) 534 din.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihoanaliza Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija , , Religija i teologija Erich Fromm: Psihoanaliza i religija U ovom klasičnom djelu, ugledni psihoanalitičar procjenjuje neprestanu napetost između tradicionalne religije i filozofije psihoanalize, za koju mnogi smatraju da tumači zadovoljstvo instiktivnih i materijalnih želja kao jedini životni cilj. Fromm smatra da psihoanaliza nije neprijatelj… Prikazuje se 1 - 12 od 12 za pretraživanje: '"Psihoanaliza i religija"', Upit obrađen za: 0.17s Sortiranje Relevantnost Godina silazno Godina uzlazno Signatura Autor Naslov Popis Grid Psihoanaliza i kultura 1 Psihoterapija 1 Religija 1 prikaži manje ...

POVEZANE KNJIGE