Liber memorabilium

Liber memorabilium - Lovrenović, Ivan | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lovrenović, Ivan
DIMENZIJA
5,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Liber memorabilium.pdf
ISBN
9031845627899

OPIS

Treći svezak Izabranih djela Ivana Lovrenovića Lovrenović zapravo teži spoju priče, lirike i eseja pa je harmoničnost dignuta do one granice gdje se može postaviti pitanje radi li se uopće o romanu ili je to nešto »kao roman«. Po mom je mišljenju Liber memorabilium razgranani oblik harmoničnoga romanesknog arhetipa koji. vjeran temeljima strukture, oslobađa njezine unutarnje snage da se razviju do maksimuma: romaneskna je priča prisutna, ali je ispunjena elementima koji ju obogaćuju i dovode u opasnost. (…) Lovrenovićev tekst vješto spaja ove dvije napetosti: težnju k narativnom skladu i težnju da se iz reda izvije sloboda koja će razviti misao. Drugim riječima, prihvaćanje i podnošenje harmonične strukture i volja da se u njoj očuva misaona autonomija: građenje i rušenje: tipična razgrananost harmoničnog arhetipa koji u toj razgrananosti vidi sebe kao snagu, ali u njoj doživljava i svoju granicu te već jednim okom gleda na susjedne arhetipove (ekstatični i disperzivni) koji mu se pojavljuju kao mamac i kušnja. (STANKO LASIĆ) U knjizi Liber metnombilium Lovrenović je ostvario jednu od najsloženijih romanesknih konstrukcija u ukupnoj književnoj tradiciji eksjugoslavenskog prostora i istovremeno jedan od najvrijedniiih romana. Po složenosti kompozicijske konstrukcije ovom romanu bliska je još jedino Andrićeva Prokleta avlija, a po ustrojavanju odnosa aktualnog autora i unutrašnjih pripovjedača približava mu se u određenoj mjeri Kovačev vrsni roman Vrata od utrobe. (ENVER KAZAZ)

It is a collection of approximately a thousand short stories that Valerius wrote during the reign of Tiberius (42 BCE - CE 37). Načini isporuke dijele se u dvije osnovne kategorije: Slanje pošiljke na željenu adresu.. Isporuka dostavljačkom službom koja pokriva veći dio Hrvatske.Za mali dio hrvatskog teritorija koji nije pokriven uslugom dostavljačke službe (pojedini otoci) koriste se usluge Hrvatske pošte (troškovi za taj tip isporuke su 22 kn za iznose narudžbe do 200 kuna, 25 kn za narudžbe do 500 kuna ... Kunskap som gör skillnad.

Isporuka dostavljačkom službom koja pokriva veći dio Hrvatske.Za mali dio hrvatskog teritorija koji nije pokriven uslugom dostavljačke službe (pojedini otoci) koriste se usluge Hrvatske pošte (troškovi za taj tip isporuke su 22 kn za iznose narudžbe do 200 kuna, 25 kn za narudžbe do 500 kuna ... Kunskap som gör skillnad. I samarbete med forskare och författare erbjuder vi läromedel, kurslitteratur och managementlitteratur av hög kvalitet. Liber vetustissimus statutorum et aliarum rerum memorabilium Veteris Urbis Pragensis 1 volume: Exact reproduction of the original document (extent, color and size) Publisher Liber memorabilium .

POVEZANE KNJIGE