Euro: Europska monetarna unija i Hrvatska

Euro: Europska monetarna unija i Hrvatska - Vujčić, Boris | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vujčić, Boris
DIMENZIJA
10,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Euro: Europska monetarna unija i Hrvatska.pdf
ISBN
9006280095466

OPIS

Usporedo s uvođenjem nove europske valute mijenjao se i dotadašnji odnos monetarnih i financijskih pravila pojedinih zemalja EU ali i zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za ulazak u Uniju. Među tim zemljama nalazi se i Hrvatska. Svi hrvatski društveni subjekti od poduzeća do državne uprave trebali su sagledati moguće posljedice uvođenja EUR-a. Dakako, stvaranjem Europske monetarne unije (EMU) želi se stvoriti jedinstveno, zajedničko i povezano europsko tržište što traži i harmonizaciju propisa. Knjiga EURO objašnjava prije svega poziciju Hrvatske i Europske monetarne unije i to kroz globalno značenje EUR-a, financijska tržišta, pripreme privrednih sustava na novu EUR-o situaciju (konkretno – primjer PLIVE) i budućnost EUR-a. Knjiga ukazuje na komparativne prednosti i moguće teškoće koje će proizaći za hrvatski financijski sustav i cjelokupnu privredu.

godine, a službeni status kandidata za članstvo u EU dobila je 18. lipnja 2004.Pristupni progovori, koji su trebali započeti u ožujku 2005., odgođeni su, a kao uvjet za početak pregovora istaknuta je ... Ekonomska i monetarna unija (EMU) Europsko vijeće u lipnju 1988.

Europski gospodarski i socijalni odbor Ekonomska i monetarna unija (EMU) krovni je pojam kojim se označava politika za ostvarivanje konvergencije gospodarstava svih zemalja članica Europske unije u tri faze. Članice EMU-a su 18 država europodručja (od 1.

POVEZANE KNJIGE