Račan – biografija

Račan – biografija - Duka, Zdenko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Duka, Zdenko
DIMENZIJA
3,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Račan – biografija.pdf
ISBN
7784374486412

OPIS

Ivica Račan, bivši hrvatski premijer i bivši predsjednik Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske, te sadašnji predsjednik SDP-a, 33 godine aktivno se bavi politikom, i pritom je stalno negdje u njenom vrhu, pa se po političkom trajanju može u hrvatskim razmjerima mjeriti jedino s Vladimirom Bakarićem. Račan je politički djelovao u dva, ili čak tri politička režima, ako jednim od njih smatramo desetogodišnju vladavinu Franje Tuđmana, a prema dosta raširenom mišljenju, najuspješniji su oni političari koji uspiju najdulje trajati ili u samom vrhu ili blizu njega. Račan je u ta dva, odnosno tri režima neprimjetno konvertirao, onako kako kroz političke lomove i snažne promjene prolaze oni koji su i svjesni realnosti i uklopljeni u nju, ali nisu profesionalni konvertiti koji s prizemnim interesom sebe gadljivo prilažu svakoj bitnoj promjeni i odano se stavljaju na raspolaganje liderima tih promjena. Mijenjao se gospodski, i na manje vidljiv način, tako da se može činiti kako je sve to radio u skladu s vremenom i s uvjerenjem.

do 1978. obnaša ... Ivica Račan - nekdanji hrvaški premier, politik, ki je priznal, da je kadil marihuano, človek, ki je življenje posvetil politiki, je v Zagrebu umrl v 64.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 69880 ... Ivica Račan: Nasljednik Jadranka Kosor: 2.

POVEZANE KNJIGE