Jezici u Europi

Jezici u Europi - Siguan, Miquel | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Siguan, Miquel
DIMENZIJA
10,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Jezici u Europi.pdf
ISBN
7473717970469

OPIS

U IGI biblioteci Europa objavljujemo drugi naslov pod nazivom Jezici u Europi španjolskog autora Miquela Siguana. Autor daje pregled povijesti jezičnih odnosa u Europi, analizira jezične prilike danas, u trenutku sve intenzivnijeg ujedinjavanja europskih država te predlaže rješenja koja bi omogućila višejezičnu komunikaciju, mobilnost ljudi i očuvanje statusa i identiteta malih i velikih jezika. Knjiga je namijenjena nastavnicima stranih jezika, povjesničarima i sociolozima te svim čitateljima koji se zanimaju za pitanja jezika, komunikacije i društva.Posebno vrijedna dopuna ovoj knjizi jest pogovor doc. dr. Zrinke Jelaske, koja je uz analizu autorovih teza dala detaljan prikaz pozicije hrvatskoga u ulozi materinskoga i stranoga jezika.

Autobiografska je to priča napisana na slovenskom jeziku te prevedena na mađarski jezik (Eva Farkaš Feher) i hrvatski jezik (Mario Zamuda). U prezentacijskoj dvorani čakovečke knjižnice tražilo se mjesto više za promociju ove knjige. Njemački jezik govori više od 90 milijuna ljudi, a službeni je jezik u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Lihtenštajnu i Luksemburgu.

18% svih knjiga na svijetu se izdaje u Njemačkoj. Njemački je drugi najčešći jezik u znanosti. Usporedo s razvojem računala razvijali su se i programski jezici, bez kojih bi programiranje bilo nemoguće.

POVEZANE KNJIGE