Pristajanje

Pristajanje - Novak, Sloboda | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Novak, Sloboda
DIMENZIJA
5,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Pristajanje.pdf
ISBN
5271403428519

OPIS

Slobodan Novak, autor najvrednijega romanesknoga ciklusa u poslijeratnoj hrvatskoj književnosti, nakon gotovo tri desetljeća napisao je roman Pristajanje.Posrijedi je odlična proza u kojoj se prepoznaje karakterističan Novakov rukopis. Pristajanje se nastavlja na niz započet lirskim Izgubljenim zavičajem i njegovom apoteozom mitskoga djetinjstva, nastavljen legendarnim Mirisima, zlatom i tamjanom, u kojima su već sve iluzije pokopane, te dopunjene jetkim, (auto)ironičnim, narativno složenim Izvanbrodskim dnevnikom. Pri kraju životnoga glavni lik, narator u ich formi, ponovno je na svom otoku koji odavno više nije arkadijsko utočište (sad je sličniji -kavezu!) i na kojem se još samo može rezignirano očekivati – sretno potonuće. Pristajanje je još jedna bogata, aluzivna, višeznačna, slojevita, stilski dotjerana proza dostojna velemajstora ironije i intelektualne rezignacije kao i književno plodotvornih intonacija.

Džafer Alić saopćenjem za javnost izrazio je iznenađenje odlukom dr. Velibora Milivojevića da je na. Otvoreno pristajanje uz jedan takav koncept potpuno nas vraća u ne tako davna vremena političkih dogovora Srba i Hrvata na štetu Bošnjaka, njegov je stav Predsjednik Mežlisa Islamske zajednice Mostar Džafer Alić saopćenjem za javnost izrazio je iznenađenje odlukom Velibora Milivojevića da je na glasanju za izbor gradonačelnika ... Pristajanje.

Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. Kada imate mjesto za pristajanje u privetrini odnosno u pravcu , pristajanje bokom je moguće uz korištenje pramčanog Spring. Na brodu Spring vezati između pramca i sredine.

POVEZANE KNJIGE