Iz riznice hrvatske povijesti i kulture

Iz riznice hrvatske povijesti i kulture - Mijatović, Anđelko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mijatović, Anđelko
DIMENZIJA
3,23 MB
NAZIV DATOTEKE
Iz riznice hrvatske povijesti i kulture.pdf
ISBN
6765326319868

OPIS

Tematika ovog rukopisa je sveukupna prošlost hrvatskih zemalja od prapovijesti do naših dana. Tu se kronološki, sveobuhvatno govori o raznim gospodarskim, političkim, ratnim i kulturnim događanjima, o raznim ličnostima koje su se istakle na pojedinim pod ručjima javnog života (kao što su političari, gospodarstvenici, vojskovođe, književnici, likovni umjetnici, glazbenici, jezikoslovci, leksikografi, prirodoslovci, povjesničari, arheolozi, donatori, etnolozi, crkveni dostojanstvenci, istaknuti sportaši), o raznim gospodarskim, kulturnim i znanstvenim ustanovama, o političkim strankama i organizacijama, o listovimas i časopisima, o znamenitim ispravama, o prvim spomenima pojedinih gradova itd.Monografija koja će koristiti mnogima, prvenstveno učenicima, s veučilištarcima, predavačima i svima koje zanima povijest hrvatskog naroda.

Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min Riječ je o izboru 73 naslova iz povijesti hrvatske književnosti i kulture tiskanih u razdoblju od XVI. do XX.

- Impressum. Zagreb : Školska knjiga, 1996.

POVEZANE KNJIGE