Breza i druge pripovijetke

Breza i druge pripovijetke - Kolar, Slavko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kolar, Slavko
DIMENZIJA
11,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Breza i druge pripovijetke.pdf
ISBN
7043487989630

OPIS

U zbirci je pet pripovijedaka: Breza, Svoga tijela gospodar, Kriza, Sudnji dan ili kako je Janko Klasnić upoznao slobodu i Mi smo za pravicu. Sva nagađanja, puna životne mudrosti, i sva dobrohotna navijanja da bi se Janica ipak mogla izvući živa, a možda i zdrava iz postelje na kojoj je ležala nekih četiri-pet nedjelja, presjekao je stari Mika Labudan, šef kuće broj 27 na Labudanbrdu, a u selu Bikovcu, svojom dostojanstvenom, odlučnom izjavom: – Bude mrijela, to je gotova stvar! – I meni se vidi — provukla je kroz svoj dugački nos njegova prilično čađava i stara supruga Kata. – Nema joj spasa! Ej, sirota boga, škoda ju je, itak je još mlada… Samo Janica — čula, ne čula — ležala je bez riječi, tek je poneki put umorno otvorila oči, prepune velike žalosti…U dodatku je izbor autobiografskih tekstova pod naslovom O prvim književnim koracima. Lektira za 8. razred.

Permalink: http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000421837: Glavni autor: Breza i druge pripovijetke. Cijena 50 kn ~ 7 € Pošalji poruku Veleprodajna cijena: Približno: Netto cijena: PDV: Šifra oglasa: 32191101 Podijeli Spremi Osnovne informacije Lokacija Grad Zagreb, Stenjevec, Špansko Stanje rabljeno.

Sva nagađanja, puna životne mudrosti, i sva dobrohotna navijanja da bi se Janica ipak mogla izvući živa, a možda i zdrava iz postelje na kojoj je ležala nekih četiri-pet nedjelja, presjekao je stari Mika Labudan, šef kuće broj 27 na Labu-dan-brdu, a u selu Bikovcu, svojom dostojanstvenom, odlučnom izjavom: lektira za 8. razred U zbirci je pet pripovijedaka: Breza, Svoga tijela gospodar, Kriza, Sudnji dan ili kako je Janko Klasnić upoznao slobodu i Mi smo za pravicu.

POVEZANE KNJIGE